Ovesná granola s oříšky a kokosem

Připravte si zdravou snídani nebo svačinku na celý advent. Výhodou granoly je, že do ní můžete pokaždé přidat jinou oblíbenou surovinu a tak vymýšlet nespočet nových variant. Pokud patříte k těm, kteří nemají ráno moc času na přípravu snídaně, tak je právě tato alternativa jako stvořená pro Vás! Večer si jenom trošku (nebo trošku víc) odsypete do krabičky. V práci nebo ve škole pak stačí přidat bílkovinu v podobě jogurtu, tvarohu nebo mléka, kousek ovoce a pak už jenom spokojeně chrupkat. Výhodou je, že přesně víte, z čeho se právě Vaše granola skládá a že je vyrobena pouze ze základních surovin - bez zbytečných konzervantů, barviv a jiných přídatných látek. A samozřejmě s láskou. <3

Vyzkoušejte třeba právě moji oblíbenou kombinaci:

Suroviny:
300g ovesných vloček
30g sušených brusinek
30g rozinek
15g strouhaného kokosu
30g sekaných vlašských ořechů
30g sekaných lískových ořechů
20g medu
skořice

Postup:
Veškeré sypké suroviny promíchejte v míse. Ve vodní lázni pak rozehřejte med. Pokud se Vám ale nechce připravovat vodní lázeň, dejte si alespoň hodinku předem skleničku s medem k rozehřátému topení. Med se krásně rozpustí tak jak tak. Stačí nezapomenout a dát med včas do tepla.
K sypké směsi přilijte med a důkladně suroviny promíchejte. Vše potom vysypte na plech s pečícím papírem a pečte v troubě na 180 °C po dobu cca 30 min. Nezapomeňte ji občas promíchat i během pečení, aby se nespálila nebo nevytvořila celistvou placku. :)
Po vychladnutí granolu přesypte do uzavíratelných dóz a uchovávejte je v chladu.



Tak snad si ji taky tak oblíbíte!

Vaše Kat.


Komentáře

Oblíbené příspěvky