(ne)šťastná předsevzetí

Opět se blíží konec roku, s nímž se pojí i dohody, které si dáváme sami se sebou v podobě předsevzetí. Tak co? Bude to klasika? Zhubnu, začnu se víc hýbat, přestanu kouřit, nebudu si kousat nehty...Nebo zvažuješ něco méně obvyklého? Ať už je to tak či onak, zastav se a popřemýšlej o tom, jestli to opravdu chceš. Pokud Ti v hlavě už teď naskakuje nějaké to ale a přemýšlíš, jak mazaně obejít tohle novoroční předsevzetí, tak se ho hned nevzdávej, ale trochu ho pouprav do splnitelné podoby. Polev ze svých nároků.

Podívám se na nová místa.
Pokud nad změnou uvažuješ již delší dobu a potřebuješ už jenom pomyslnou startovní čáru, tak je určitě nejvhodnější doba právě se začátkem nového nepopsaného roku. Jestli se ale nemůžeš dočkat změny, proč nezačít dnes?

Budu častěji číst.

Většina předsevzetí bývá vyřčena s hlavou hodně vysoko v oblacích. Pád na zem v polovině ledna je pak dávkou demotivace na celý zbytek roku. Zůstaň nohama na zemi a nemysli si, že se všechno změní přes noc. Říká se, že pro změnu zajetých kolejí je potřeba opakovat novou činnost po dobu 21 dní. Bez přestávek. Pokud se bojíš, že Tvoje motivace postupně opadne, vytvoř si jednoduchou tabulku. Jestli ji vytvoříš v počítači nebo bude psaná přímo rukou, budou u ní citáty, které Tě ženou vpřed nebo nakopávající fotky - to už je čistě jenom na Tobě. Hlavní je, aby se tabulka skládala z 21 políček, která si se spokojeným pocitem budeš moct na konci dne odškrtnout. Nakopnout Tě může taky mood board – je to vlastně něco jako koláž z fotek, obrázků a nápisů, které Ti pomůžou udržet si chuť každý den pokračovat ve změně. Měj ji na místě, které máš často na očích jako je plocha počítače/mobilu, na ledničce, na zdi u stolu jako klasickou nástěnku. Možností je spousta.
Budu se radovat z maličkostí!

Nezapomeň, že je to celé jenom o tom, co si doopravdy přeješ a na co jsi připraven/á. Změna je život a za pokus to vždycky stojí. Třeba bude opravdu stačit jenom 21 dní.

Udělám si občas něčím radost.
Dáváte si nějaká předsevzetí? 


Vaše Kat.

Komentáře

Oblíbené příspěvky