Odlehčeně - jahodovo-banánové smoothie

Advent se blíží do finále a možná budeš mít taky chuť odlehčit během svátků jídelníček, ale přitom si pochutnat. Právě v tomto jsou smoothie perfektní – variant je opět spousta a záleží jenom na Tobě, na co máš zrovna chuť (a co máš zrovna po ruce). Když do surovin na jeho přípravu přidáš například ovesné nebo rýžové vločky, tak se nemusíš bát ani toho, že bys měl/a do půl hodiny opět hlad. Díky vysokému obsahu vlákniny Tě dokážou tyto suroviny zasytit a zaručí ti dostatečný energetický příjem. Určitě se neboj přidat i tuky v podobě oříšků a semínek, které jsou výborným zdrojem omega 3 nenasycených mastných kyselin. Ty ocení hlavně Tvoje srdce, ale zaženeš jimi i únavu, deprese a podpoříš činnost mozku. I obyčejné smoothie se tak může stát lékem pro tělo i duši.


Já mám v oblibě jahodovo-banánové smoothie. Nejsem sice jako Maruška z pohádky a pro domácí jahody jsem šla pouze do mrazáku, ale i tak bylo příjemné připomenout si léto. Ovoce (a nejenom to) můžete samozřejmě měnit podle chuti a dostupnosti.

Surovniny:
50g banánu
200g jahod
20g ovesných vloček
150 ml rýžového mléka (nemusí být ale rostlinné)
10g lněného semínka
5g skořice
voda

Postup:
Lněná semínka a ovesné vločky si předem alespoň na 2 hodiny namoč. Do mixéru vlož omyté nakrájené jahody, oloupaný banán, připravená lněná semínka a přisyp mletou skořici. Vše potom zalij mlékem. Já zvolila rýžové, ale záleží na Tobě, které máš v oblibě. Dle potřeby ještě přilij vodu a vše rozmixuj. Pokud se Ti bude zdát smoothie moc husté, přilívej po troškách vodu či mléko. A jelikož jíme i očima, tak si udělej radost třeba pomocí skleničky určené speciálně na smoothie nebo klasickým barevným brčkem.

Máš i Ty nějakou oblíbenou kombinaci ovoce?

Užijte si krásné Vánoce! ♥

Vaše Kat.

Komentáře

Oblíbené příspěvky